Leiden intensive care dag 2

 

[18-4 08:24] Anne Runderkamp Keizer: Ze hebben gigantisch veel onderzocht al maar nog steeds niks afwijkends. Ze krijgt nu steeds een nieuw medicijn wat al 2 keer een uur de schokjes weg maakte maar daarna komt het weer terug. Ze maken zich daarom wel erg zorgen waarom de epileptic niet stopt. Ze zijn bijna uit de opties om dat te stoppen. Ze krijgt straks een hersenfilmpje en een mri en als dan blijkt dat de activiteit in de hersenen steeds aanwezig is dan wordt ze in coma gebracht om haar hersenen als het ware te resetten. Ze is nu even stil dus dat is goed. Vandaag mri en eeg
[18-4 17:56] Anne Runderkamp Keizer: De MRI was goed godzijdank! Op de EEG van vanmiddag was nagenoeg geen epileptische activiteit te zien, ze is dus rustig, ze is nog wel slapend en aan de beademing. Net de artsen gesproken en de medicijnen worden gestabiliseerd. Morgen en overmorgen verwachten ze nog flink wat uitslagen van virussen en bacteriƫn. Dat zou gunstig zijn want dan is dat de oorzaak en als ze hieriverheen is dan is het waarschijnlijk klaar. Ze testen ook nog op bijv. stofwisselingsziekten in hersenvloeistof en dna, dat zou een veel mindere uitslag zijn dus over de oorzaak is nog steeds niets bekend. Voor nu hele kleine stapjes in de goeie richting.

Leiden intensive care dag 3

 

[19-4 08:50] Anne Runderkamp Keizer: Gisteravond toch weer een paar schokken met haat hoofd dus we gingen weer erg bezorgd de nacht in. Dat zakte na medicijnen wel af. Vanmorgen had ze koorts.. Dat is nu weer gezakt gelukkig. Ze krijgt wat voeding en ze lijkt ietsje minder diep te slapen. Ze kneep een paar keer in mn vinger
[19-4 08:56] Anne Runderkamp Keizer: Ja bacterieuitslagen. Virussen waren gister negatief
[19-4 17:12] Anne Runderkamp Keizer: er is een bacterie gekomen uit de bloedkweek. Ze gaan hem nog 24 uur opkweken zodat ze precies weten welk type het is. Ze kunnen gericht antibiotica gaan geven want hij is goed te bestrijden. Vreemd is wel dat haar bloed geen ontstekingswaarden laat zien en dat deze bacterie normaal gesproken niet dit soort ernstige dingen veroorzaakt. Maar het zou de oorzaak kunnen zijn. Ze is rustig vandaag, af en toe beweegt ze haar handje en been om dat ze haar slaapmedicijn iets verlagen.
Wij mogen zo in het Ronald mac Donald huis inchecken dat is fijn.
Lucas is vandaag geweest, hij vond het maar een beetje raar. Hij heeft even gespeeld in de daktuin. In de avond was ze wat onrustig we hebben even gekeken maar ze wilde met haat handje naar de beademing. Gelukkig heeft ze het zelf nog niet door.